ŘEMESLNÁ PRAŽÍRNA

PEDRON CAFFÈ 


HISTORIE A ZALOŽENÍ

Řemeslná pražírna Pedron Caffè byla založena roku 2004 Massimem Pedronem, který se v oboru pražení kávy pohybuje již přes 20 let. Nikdy nekončící odhodlání a vášeň v kombinaci s technologickými inovacemi a neustálým vyhledáváním nejkvalitnějších surovin jsou neodmyslitelnými elementy tvořící jedinečné směsi pražené kávy značky Pedron.

Neustále se zvyšující povědomí o dynamice na mezinárodním trhu, o novinkách v pražení kávy a o nových extrakčních metodách, reprezentuje řemeslná pražírna Pedron Caffé ideální kombinaci mezi moderní a starodávnou technologií pro výběrovou, pečlivě namíchanou a řemeslně upraženou jemnou kávu.

Cílem pražírny Pedron je na mezinárodním trhu nabídnout produkt vysoké kvality, která je pro pražírnu Pedron klíčová, a odlišuje se tak od ostatních pražíren.

Pedron představuje kvalitu, tradici a zároveň nové trendy, a stává se se tak součástí kultury kvalitní pravé italské kávy. 


OD PĚSTOVÁNÍ K PRAŽENÍ

Řemeslná pražírna Pedron Caffè pro svou výrobu používá pouze ručně sbírané kávové třešně, které pomalu dozrávají a jsou sklízeny ve stínu ve vysokých nadmořských výškách mezi 1100 až 2000 m.n.m. Jedině tak kávové třešně získají díky vysokým teplotním rozdílům mezi dnem a nocí svou sladkou a komplexní chuť.

Všichni dodavatelé kávových bobů, se kterými pražírna Pedron Caffè spolupracuje podléhají certifikacím Rainforest Alliance a UTZ certifikaci.

Kávové boby jsou pečlivě kontrolovány a každá várka je hodnocena a analyzována dle protokolu SCA (Specialty Coffee Association), čímž se pražírna Pedron Caffè zaručuje o nejvyšší kvalitu kávových zrn. Během testování kvality jsou vybírány pouze takové druhy káv, které převyšují 80 bodů z bodového hodnocení dle SCA protokolu, a to se týká jak výběrové kávy, tak kávových směsí vyráběné pražírnou Pedron Caffè.

Každá várka kávových zrn, která jsou po pečlivé kontrole určena k dalšímu zpracování, prochází pomalým procesem pražení v samotném srdci pražírny, v řemeslném horkovzdušném pražícím bubnu. Kávová zrna jsou pražena pouze po malých dávkách, max. 60 kg. Následuje chlazení upražených zrn, které probíhá pouze vzduchem.

Výsledek mnohaletých zkušeností a následování tradic v pražení kávy nabízí opravdu gurmánský zážitek.

Každé balení kávy, které najdete na našem eshopu či v naší prodejně, je pečlivě zabaleno a doplněno o všechny důležité informace, jako je např. datum pražení, podrobné složení, stupeň pražení či senzorické vlastnosti.

Našim zákazníkům chceme nabídnout vždy čerstvě upraženou kávu, což se nám daří díky úzké spolupráci s touto řemeslnou pražírnou Pedron.